Marknadsföring och Nystart?

Goddag go’ vänner!

Maskinälskare som företagsintresserade.

Idag tänkte jag prata lite om marknadsföring. Vad är det och vad är det bra för?

Jag tror och hoppas att alla har koll på vad marknadsföring är annars har ni nog hamnat lite fel.

Det handlar om arbetet man genomför i hopp om att synas och få ett ökat intresse för sin tjänst eller produkt. På min tid så gjorde man det genom att synas i tidningen. Så kan det väll kanske fortfarande vara men nu har vi sociala medier som är extremt mycket mer effektivt. Detta var något som vi på firman var alldeles för sena med att hoppa på men om jag hade startat upp igen så hade vi arbetat mycket mer genom marknadsföring på nätet.

Jag har kollat runt lite och kommit fram till att SEO är något som är väldigt viktigt. Det handlar kort och gott om att hamna högre upp i google när någon söker efter ditt företagsnamn eller tjänst. För man vet ju själv att när man googlar så väljer man de alternativ som kommer högt upp.

Jag har pratat med en firma som sysslar med sökmotoroptimering i göteborg och har förklarat för mig hur det funkar. Detta har faktiskt lyft mitt intresse att starta upp bolaget ännu en gång då jag tror att en av anledningarna till at vi la ner var att vi inte la tillräckligt mycket fokus på marknadsföringen. Nu när jag har pratat med denna firma i Göteborg så har det öppnat mina ögon mycket mer och jag tror att vi skulle ha alla möjligheter att lyckas om vi tog mer hjälp av marknadsföring.

Jag och frugan vacklar mycket fram och tillbaka om vi ska återgå till arbetet nu när vi är pensionerade men vi båda är faktiskt sugna på att sysselsätta oss igen och om vi kan göra en inkomst på det så hade det bara varit positivt.

Idag kommer nog disskutionerna börja igen så snart som frugan vaknar. Jag är faktiskt väldigt taggad på att köra igång det här men jag vill veta att hon är med mig då jag inte kommer klara av det utan henne. Hon är klistret som skulle få det här att hålla när jag är allt för optimistisk så behöver jag någon som kan hålla mig kvar på jorden.

jag vill tacka er ödmjukast för att ni ville avvara en stund av er dag för att läsa vad jag har att skriva och jag vill veta att det verkligen uppskattas. Tack för allt!

Ha en trevlig eftermiddag!

Lasse out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *