Däck och fönster på agendan

Hallå där!

Vad kul att få skriva av mig lite här på bloggen!

Det var ju ett bra tag sen men det senaste året har varit så himla upptagen fram tills ja, kronan kom. Corona betyder alltså krona, för er som saknar languages skills.. haha nä, vad dryg jag lät där. Sorry folk!

Men ja, fram tills coronakrisen så gick det jättebra för oss på verksamheten. Det var rätt mycket drift, vi hyrde ut maskiner hit och dit, började till och med handla med begagnade entrepenaddäck, ja, vad gjorde inte vi? Men sen kom krisen och det har satt stopp eller det går fortfarande att få in jobb men det är ju mindre än innan, så klart. Så ”mindre jobb” att jag har tid här på kontoret att skriva av mig bland annat, ett annat projekt jag har haft för mig är lite fönsterrenovering av våra fönster här på kontoret. Jag tycker att man ska vara duktig på hitta på jobb att göra när man har tid till det. Kriser är alltid möjligheter har jag alltid sagt. Det kanske inte ser så ut men när saker och ting krisar kan man även ser andra vägar och använda den krisen till att hitta de möjligheten den för mig sig. Ja ja, du kanske sitter där och tänker näää men vilken positivfjant och visst jag är lite fjantig och rätt positiv men om inte jag är det? Vem är det för mig annars?

Men som jag nämnde innan. Vi har börjat också med att sälja och köpa däck. Det har blivit jätteviktigt för oss, det är klart att det är allt däck, hjul och fälgar som gäller. Det har gått så bra att vi har nästan funderat på att starta en webbhandel för det här ändamålet. Dock är vi så extrem oerfarna om hur det där funkar att vi inte riktigt vet var vi ska börja. Jag har pratat med en kusin som jag vet jobbar med digitala grejer och fått lite tips men jag får ser, jag tycker det är mycket lättare med fönsterrenovering än med datorer. Det kan ni vara säkra på! Dock är jag en sån envis tjurskalle att jag bara MÅSTE lära mig. Så på senaste tiden har jag suttit mycket med YouTube. Jag har lärt mig att YouTube lär dig ALLT. Jag älskar, fullständig älskar hur engagerade folk är över att skapa instruktionsvideos över i princip vad som helst. Vet du inte hur du ska genomföra din fönsterrenovering? Kolla på YouTube. Vet du inte hur du ska skriva en esse? Kolla på YouTube! Vill du lära dig om betongarbete? KOLLA PÅ YOUTUBE! Helt otrolig hur mycket kunskap som finns i den kanalen.

Sorry, jag tappade lite mitt fokus här haha, Var var jag nånstans? Ju att vi ska försöka sälja våra entrepenaddäck, fälgar och hjul via en webbhandel. Jag har iallafall kommit fram till att det finns många tjänster där ute som är enkla att använda för att lägga upp en webbhandel. Det med andra ord betyder att man inte behöver kunna så mycket om själva programmering utan dessa verktyg gör att du kan dra hit och dit saker i själva programmet som gör att du kan bygga din hemsida, lite som med den här bloggen. När jag började med den här bloggen trodde jag att man behövde kunna sån programmeringspråk för att kunna göra det men nä nä! Det var inget sån. Det räckte med att jag visste lite hur man använder en dator, hur man drar hit och dit på saker i ett givet program och VOILA! Plötsligt hade man bygg sin egna hemsida! Det är en rätt mäktig känsla.

Ja ja, ni ska inte jag tråka er mer, jag ska väl fortsätta titta på mina fönster och hur jag löser den där renoveringen. Det är viktigt att jag får det gjort innan coronaviruset försvinner och det kanske blir tusentals saker att göra igen här på jobbet!

Ha det bra gott folk, ta hand om er, slicka inte på några rulltrappsband som den där dumma politiker som åkte till Stockholm, håll er hemma med era nära och kära och TVÄTTA HÄNDERNA ofta. VÄLDIG ofta!

Vi hörs säker i ett annat inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *